De rechtbank Overijssel schorste vorige week de bewindvoerders van de gemeente Deventer die mensen met problematische schulden moeten helpen. Er werden te veel fouten gemaakt waar cliënten de dupe van werden. Professionele bewindvoerders hebben geen goed woord over voor hun collega’s van de gemeente. ,,De klachten en problemen zijn eindeloos. Deventer maakt er een bende van.”

Bewindvoerder Saskia van Leeuwen zag in 2017 al haar klanten verdwijnen, omdat de gemeente Deventer de bewindvoering van mensen met problematische schulden zelf ter hand zou nemen. De pot bijzondere bijstand ging bijna helemaal op aan bewindvoerders van buiten. Door het gemeentelijke Budget Advies Bureau (BAD) dat werk over te laten nemen, zou dat een stuk goedkoper kunnen. ,,Ons is toen gevraagd mee te werken aan die overgang. De gemeente wilde met ons samenwerken, maar nam al onze mensen over. Wat valt er dan samen te werken?’’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu